CHRIS SHIFLETT – HARD LESSONS

Velen onder ons zullen zeker vragende blikken opwerpen bij de vraag of ze Chris Shiflett kennen. Als soloartiest is deze Amerikaanse gitarist uit Los Angeles tot nader order totaal onbekend, maar als we hier wat extra toelichting geven zal er misschien toch wel een lichtje beginnen te branden. Deze 48-jarige muzikant is namelijk sinds eind 1999 de leadgitarist van de Amerikaanse rockformatie ‘Foo Fighters’, de succesgroep rond bandleider en zanger Dave Grohl. Hij staat ook bekend onder de naam ‘Jake Jackson’ als frontman van de groep ‘Jackson United’ en van punkcoverband ‘Me First And The Gimme Gimmes’.

In 2010 verscheen een eerste soloplaat die “Chris Shiflett & The Dead Peasants” werd getiteld en waarop hij Alt.Country- en rock’n’roll-nummers brengt. In 2013 verscheen ook nog een verzameling honky-tonk coversongs op het album “All Hat And No Cattle”. 2017 leverde een derde soloplaat op onder de titel “West Coast Town” en nu doet Chris Shiflett het opnieuw met zijn vierde album “Hard Lessons” dat door Dave Cobb werd geproduceerd.

Hij schreef elf nummers voor dit album, waarvan enkele tracks samen met Aaron Raitiere werden gecomponeerd, maar ook Elizabeth Cook, Brian Whelan en Kendell Marvel droegen als co-schrijvers hun steentje bij aan één van de nummers op deze plaat. De meest opvallende song op “Hard Lessons” is ongetwijfeld het samen met Elizabeth Cook in duet opgenomen countryrockertje “The One You Go Home To” dat u op de bijgevoegde audiovideo kunt beluisteren. De ‘good old’-herinneringen aan George Jones en Tammy Wynette duiken daarbij ongetwijfeld ook bij u weer op.

Een beetje humor is ook nooit ver weg in enkele songs op deze plaat zoals in de liedjes “Liar’s Word”, “Welcome To Your First Heartache” en “I Thought You’d Never Leave”. Een ander leuk nummer op “Hard Lessons” is de rocksong “Weak Heart” en ook het zachtjes voortkabbelende “Leaving Again” willen we in de volgende weken nog wel een paar keer terughoren. Deze plaat van Chris Shiflett zal geen wereldschokkende reacties gaan losweken, maar volgens ons is het wel een album met leuke liedjes die ons zeer geschikt lijken om op de betere pop- en rockradiostations gedraaid te worden.

(valsam)

 

Artiest info
Website  
 

Label: East Beach Records
distr.: Thirty Tigers

video